Algemeen

Onthulling gedenkteken Melick


Gedenkteken slachtoffers WO-II

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er grote offers gebracht door militairen en door burgers. Zo ook in Melick. Door oorlogsgeweld zijn veel slachtoffers gevallen. Om deze slachtoffers te herdenken en in onze herinnering te houden zullen wij voor de slachtoffers die getroffen zijn door oorlogsgeweld en oorlogsomstandigheden op zaterdag 4 mei 2019 een gedenkteken onthullen bij het Maria kapelletje aan de Heinsbergerweg. Dit leek ons de meest geschikte locatie.
Ook dient het gedenkteken als geheugensteun voor de jeugd, om zich te realiseren wat in WO-II is gebeurd en om te beseffen dat wij nu nog steeds in vrijheid kunnen en mogen leven. Hiervoor zijn door veel mensen grote offers gebracht.
Wij hebben al veel informatie, maar wij willen graag zeer zorgvuldig te werk gaan en niemand vergeten. Daarom zijn wij nog steeds op zoek naar mensen die familie, vrienden of kennissen verloren hebben door oorlogsgeweld.
Kunt u ons aan verdere informatie helpen bel dan s.v.p. 0475-533604, zodat geen slachtoffer vergeten wordt. Laat uw kennis niet verloren gaan.
Stichting De Boemeleers.
|Doorsturen