Algemeen

Herkenbosch: Dr. Biermansput, een buiten-doedag op boerderij Beatrixhof

Door Strooptocht.EU

Het project van de buurtvereniging Dr. Biermansput te Herkenbosch is afgelopen maandag van start gegaan.

Een buiten-doedag op de studiedag van basisschool-kinderen.

Inge Wolfhagen van boerderij de Beatrixhof en Joyce Hendrikx hebben deze dag namens het bestuur van buurtvereniging Dr. Biermansput georganiseerd.

Biezunjer - Dr, Biermansput - Herkenbosch

Het project van de buurtvereniging Dr. Biermansput te Herkenbosch is afgelopen maandag van start gegaan.

Een buiten-doedag op de studiedag van basisschool-kinderen.

Inge Wolfhagen van boerderij de Beatrixhof en Joyce Hendrikx hebben deze dag namens het bestuur van buurtvereniging Dr. Biermansput georganiseerd.

De kinderen, opa’s, oma’s en ouders waren welkom op de boerderij, Beatrixhof die in de put ligt (Steegstraat, Molenbergweg, Klinkerstraat) .

Het doel van dit project was: kinderen 'opvangen' tijdens de studiedag en betrekken bij hun buurt. (leefomgeving van mens en dier).

Ontdekken van de dieren op èn rondom de boerderij.Ontdekken wat natuur te bieden heeft.

Leren wat wij hiermee kunnen doen.

De kinderen ontdekten koeien, kalfjes, bevers en beverdammen, vossenholen, muizenholen en roofvogels.

Ze waren de gehele dag welkom samen met opa, oma, papa en mama. Buurtbewoners zorgden voor de catering en hulp bij klusjes.

Verder werd er, de dag na bevrijdingsdag, stilgestaan bij de tweede wereldoorlog. De grootste kinderen gaven uitleg en lazen voor.

Er werd een hut gebouwd, in een kuil in het bos van de boerderij, met dode takken en gevonden voorwerpen. Nadat de hut klaar was, werd er op wens van de kinderen geluncht bij hun hut en vielen de hapjes die door de oma’s en Inge waren gemaakt goed in de smaak.

Zonder iets te zeggen ruimden de kinderen netjes alle afval op en zorgden er zelfs voor dat al aanwezig afval in het bos ook werd verzameld.

Na de lunch konden de kinderen verder spelen en werken aan de hut of gaan knutselen. Er werden boomschijven geverfd en insectenhotels gebouwd met natuurlijk alleen maar materialen uit de put. En het thema dieren.

Voor alle deelnemers was het een geslaagde en succesvolle dag voor jong en oud!
Het bestuur geeft hier zeker een vervolg aan.

Foto's: Joyce Hendrikx

Geverfde boomschrijven gemaakt door de kinderen

Fun in de natuur - Dr. Biermansput - Herkenbosch

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Mobiel alarmsysteem met polshalszender

  Persoonlijk alarmsysteem met pols/halszender. Werkt via mobiel netwerk, geen vaste telefoonlijn nodig. Basis voorzien van alarmknop en 3 directe nummers. Compleet in originele verpakking. Lees meer
 • Headline 1

  Tuinman aangeboden

  Tuinman bied zich aan! Voor onderhoudsklussen en kleine aanlegklussen. Omgeving Roermond 15 á 20 km. Ook voor tuinontwerpen en beplantingsplannen. U kunt mij bellen of hier via de mail (06-20469890) Lees meer
 • Headline 1

  TE KOOP ZIEKENHUISBED

  Wegens verhuizing aangeboden; Zo goed als nieuw praktisch hoog/laag bed met een eigentijdse uitstraling dat zeer geschikt is voor zorgtoepassingen. Het gehele ledikant is elektrisch in hoogte te verstellen. Van de bodem is zowel de rug- en knieholteondersteuning elektrisch verstelbaar. Kleur is eiken naturel, afmeting is 90 bij 200cm, belastbaar gewicht is 170kg. Bij dit bed krijgt u eveneens een bijpassend nachtkastje dat voorzien is van 3 schuifladen (kleur eiken naturel), papagaai (optrekhaak), onrusthekken, matras, dekbedovertrek en kussen. Lees meer
 • Headline 1

  Herenfiets Gazelle Arroyo T8

  Aangeboden: Herenfiets merk Gazelle Arroyo T8, met 8 versnellingen. Fiets is in nieuwstaat. Lees meer
 • Headline 1

  KPN chicago 900A telefoon met handleiding

  In nieuwstaat verkerende KPN chicago 900A draadloze telefoon. Compleet met handleiding, batterijen, lader en telefoonstekker. Lees meer

Laatste reacties