Sport

De Postertoren onderuit tegen Bergen


In de eerste wedstrijd van het nieuwe schaakseizoen in de 1e klasse A van de LiSB mocht De Postertoren, thuis in café De Sjmeed, aantreden tegen de mannen van het Noord-Limburgse Bergen. De tegenstander was na een intensieve warming-up en vol snode plannen vanuit het hoge Noorden afgereisd; Postertoren moest als eerste slachtoffer aan de zegekar worden gebonden. Vorig jaar was immers in Herkenbosch met 5-1 gewonnen.
Postertoren daarentegen was vorig jaar eigenlijk gedegradeerd, maar mocht toch in de 1e klasse blijven als "beste degradant". Een onverwachte meevaller en vol goede voornemens om er het beste van te maken werd stipt om één uur onder grote belangstelling afgetrapt.

Mogelijk nog wat vermoeid van de lange reis, begon Bergen wat timide en toen rond drie uur een tussenstand van 2-1 op de borden stond (mooie overwinning van Wim de Louw en twee solide remises van Toon Kruijtzer en Peter Jongen) rolde er een voorzichtige wave door café De Sjmeed. Op de resterende drie borden vonden toen nog zware gevechten plaats waarin echter Thieu van Pol, Rob Haarsma en Ad Hermus ondanks taai verzet uiteindelijk de op gang gekomen stoomwals uit Bergen niet meer konden stoppen. Bij het vallen van de vlag, rond de klok van vijf, stond er zodoende een 2-4 eindstand op de borden, een uitslag die na de flitsende start toch als enigszins teleurstellend werd ervaren.
Analyserend werd vastgesteld dat Bergen gewoon te sterk was maar dat er goed tegenspel was geboden en dat het dan maar in de volgende wedstrijden moet gebeuren. Eerstvolgende wedstrijd is uit in Buggenum tegen het sterke Leudal.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Skaelers

  Te koop skaelers maart 45. zijn een keer gebruikt Lees meer
 • Headline 1

  zonneschermen

  Te koop gebruikte zonneschermen met knikarm.Deze zijn met moter.Breedte 2.60 mt en 2.40 mtuitval is twee mt. Lees meer
 • Headline 1

  wastafel

  Te koop witte wastafel compleet met zuil cyfoon en warm-koud kraan Lees meer
 • Headline 1

  Huishoudelijke hulp in Roermond

  Zoekt u een "witte" poetshulp die u helpt in het huishouden? Dan ben ik de geschikte persoon voor u!Ik werk in Roermond en in de nabije omgeving. Ik vind het leuk om u te helpen en te ondersteunen waar ik maar kan. Tevens heb ik bijna 30 jaar ervaring met een groot huishouden. Ik ben een betrouwbare niet roker/drinker, dieren- en kinderliefhebber, met Nederlandse achtergrond en opvoeding, en dus geheel thuis in een Nederlands huishouden. Van nature doe ik alles heel grondig. Ik kan van alles voor u doen zoals:- stofzuigen- afstoffen- dweilen- strijken- ramen lappen- de was Mijn uurtarief is 16,50€ per uur inclusief btw.Alles wordt netjes bij de belastingdienst opgegeven. Heeft u hulp nodig? Bel me of stuur een bericht. Dan zal ik zo spoedig mogelijk een afspraak met u maken. Ik hoop gauw iets van u te horen! Lees meer
 • Headline 1

  Skisnowboard broek heren

  Ski-snowboardbroek heren maat L merk Burton. paar maal gedragen. Lees meer

Laatste reacties