Algemeen

Wensbus voor Roerdalen!


Vanaf de zomer van 2018 kunnen inwoners van Roerdalen gebruik maken van een Wensbus. Stichting Wensbus Roerdalen heeft hiervoor een subsidie van 75.000 euro ontvangen van Provincie Limburg. Ook de gemeente Roerdalen heeft een subsidie aan het project toegekend.

“Ik ben trots op de mensen van Stichting Wensbus Roerda­len,” vertelt wethouder Eugenie Cuijpers. “Zij hebben hier echt hun best voor gedaan. Het is mooi dat Roerdalen nu ook een Wensbus krijgt. Het is echt een uitkomst voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen. Dat zullen vooral ouderen en mindervaliden zijn, maar de bus is er ook voor bijvoorbeeld jongeren met een gebroken enkel. Een rit met de Wensbus is niet duur: € 1,50 voor een rit binnen Roerdalen en € 3,00 voor een rit naar een aantal bestemmingen buiten Roerdalen.
Mogelijkheden
De Wensbus zal vooral binnen Roerdalen gaan rijden. De chauf­feur mag ook mensen naar het ziekenhuis in Roermond brengen, of naar de dependance van het ziekenhuis in Echt. Ook een reis naar bijvoorbeeld een crematorium in Roermond of Echt is toegestaan. De Wensbus heeft geen ruimte voor een rolstoel. Het is wel mogelijk om een opvouwbare rolstoel mee te nemen. Zodra de bus gaat rijden, informeren wij u hierover op deze pagina, op de website www.roerdalen.nl, en op de Facebookpagina’s van de gemeente Roerda­len of Wensbus Roerdalen.
Vrijwilligers gezocht!
Het duurt een paar maanden voordat de Wensbus wordt geleverd. In deze periode gaat Stichting Wensbus op zoek naar meer vrijwilligers. Er zijn chauffeurs nodig, maar ook mensen die de te­lefoontjes van inwoners willen aannemen en de ritten willen plannen. Verder zoekt de Stichting nog gastheren en –vrouwen om mensen tijdens de rit te begeleiden als dat nodig is. Iets voor u? Dan kunt u contact opnemen met Stichting Wensbus via telefoonnummer 06 420 13 756 of via mail: wensbusroerdalen@gmail.com.
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Airco FUJI

  ECHTE Airco, Fuji, grondmodel met buiten unit. Aangeboden wegens verbouwing. Koelt buitengewoon goed en snel. Incl.gebruiksaanwijzing en afstandsbediening. Zelf monteren. Afhalen in Herten. Euro 200,00. 0475 331306 of 06 15191708 Lees meer
 • Headline 1

  eetkamerstoelen

  6 eetkamer stoelen zwart leder look Lees meer
 • Headline 1

  skelter

  Mooie zelfbouw skelter. Lees meer
 • Headline 1

  piano

  antieke zwarte piano. Merk Carl Hardt, Stuttgart. Moet gestemd worden, is jaren niet gebruikt Lees meer
 • Headline 1

  doe een bod

  Bladblazer merk Flymo Gardenvac. electr. tevens een heggeschaar merk Ferm HC- 510DS. lengte 55cm. Lees meer

Laatste reacties