Sport

De Postertoren verliest in Leudal


Schaakvereniging De Postertoren

De Postertoren verliest in Leudal

Op zondag 4 februari moest De Postertoren in zijn vierde wedstrijd van het seizoen in het pittoreske Buggenum aantreden tegen Schaakvereniging Leudal, een zware tegenstander. De weergoden waren in een goede bui en hadden gezorgd voor vrolijk zonnetje boven een met een dun laagje sneeuw bedekte Anton Pieck-achtige wereld. Echt schaakweer dus en de mannen van De Postertoren hadden er zin in. Ofschoon de tegenstander op een veel hogere rating kon bogen, zijn verrassingen immers nooit uitgesloten.
Teamcaptain Peter Jongen had opnieuw voor een tactiek gekozen waarin de spelers op de eerste twee borden de tegenstander zand in de ogen moesten strooien waarna de andere vier de buit moesten binnenhalen; de vorige keer lukte dat wonderwel, maar Leudal was daarvoor toch een maatje te groot.
Op bord 2 moest Wim de Louw na een enorme afruil van stukken en pionverlies als eerste zijn koning omleggen, terwijl Thieu van Pol op bord 3 eerst zijn torens vastgezet en daarna vakkundig gesloopt zag worden. Tussenstand 2-0 en bepaald geen vliegende start.
Die had de nestor van het gezelschap, good old Toon Kruijtzer wel op bord 5. Voordat de tegenstander het goed en wel in de gaten had stond Toon al twee pionnen voor, een voorsprong die taai werd verdedigd en uiteindelijk een welverdiend punt opleverde.
Intussen had Rob Haarsma op bord 1 remise afgedwongen zodat er een perspectiefrijke 2½-1½ tussenstand genoteerd kon worden met nog twee partijen lopend.
In die twee resterende partijen stonden Jan Hendrikx op bord 4 en Peter Jongen op bord 6 echter zwaar onder druk en beiden moesten uiteindelijk na een urenlang gevecht de tegenstander feliciteren.
Een einduitslag van 4½-1½ dus waarmee De Postertoren in de onderste regionen van de 1e klasse A blijft hangen. Volgende wedstrijd is op 4 maart, thuis in café De Sjmeed in Herkenbosch tegen Bergen.
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  handschaaf

  Handschaaf Lees meer
 • Headline 1

  boorhamer

  boorhamer incl. beitels en steenboren Opmerking: zitten nieuwe koolborstels bij. Helaas is het dopje van de afdichting gebroken. Dit moet vervangen worden.Verder is de machine in nieuwstaat. Lees meer
 • Headline 1

  ICT er gevraagd!

  Welke IT er kan helpen op het gebied van Google Analytics, Google Search Console, Google Tag Manager, Google Optimize, en Google Lighthouse. Dit alles voor diverse foutjes in het plaatsen aan te passen of te corrigeren. Tel: 0475 7777 58 of Mobiel 06 85187 400 Lees meer
 • Headline 1

  Haard

  Dru Radiante gashaard met piezo vonkontsteking. Een sfeerbrenger in uw kamer en ook nog functioneel door toprendement.Kan zowel hangend als staand gebruikt worden. Lees meer
 • Headline 1

  porselein koraal - bloem

  Koraal - bloem in kleur wit porselein golden crown 1886 england fine bone china - hand painted Lees meer

Laatste reacties
Weer